Sanne Zoilé

Individuen, koppels, gezinnen en groepen

Sanne Zoilé

°1987


Sinds 2017 werk ik als zelfstandig psychotherapeut bij Psychopraktijk Merksem.


In 2008 studeerde ik af als vroedvrouw en hoewel de meer technische kant van dit werk me zeker boeide,

merkte ik dat ik me vooral enorm energiek voelde wanneer ik tijdens de soms radeloze nachten, nieuwe

ouders mentaal kon bijstaan tijdens deze zeer intensieve periode.

Vaak kwamen er twijfels en onzekerheden boven, door de enorme verandering die zich in het leven van deze mensen had voltrokken.

Hier werd het eerste zaadje geplant om “later” als psychotherapeut deze thema’s samen aan te gaan.


Naast mijn opleiding als vroedvrouw, rondde ik in 2012 ook de opleiding tot Master of Science af aan de Universiteit van Antwerpen.


Door zelf opgedane levenservaring op verschillende domeinen, werd mijn blik echter terug in de richting van een beroep als psychotherapeut gestuurd.

In 2018 rondde ik dan ook de 4-jarige opleiding tot gestalttherapeut af aan het IVC te Kortrijk.


Mijn interesse gaat zeer sterk uit naar gebeurtenissen die een grote verandering in je leven brengen. Deze kunnen er soms voor zorgen dat je de weg even kwijt lijkt te zijn. Je weet niet meer altijd zo goed wie je bent, waar je gelukkig van wordt, hoe je in het leven wil staan.

Deze gebeurtenissen kunnen allerlei gevoelens veroorzaken, zoals bijvoorbeeld machteloosheid, woede, angst, of depressie.

Als therapeut sta ik graag samen met jou stil bij wat er voor zorgt dat jij met dit soort gevoelens wordt geconfronteerd. Door hier tijd, ruimte en adem aan te geven, kijken we op welke manier we het vastgelopen proces terug in beweging kunnen krijgen. 


Het werken met de gestaltmethode spreekt me enorm aan omwille van het grote vertrouwen in het proces dat elke mens gaat. Door dit vertrouwen kan er ook met een open blik naar de grote levensvragen gekeken worden, iets dat telkens opnieuw een boodschap van hoop in zich draagt.


Mijn contactgegevens zijn:

- sanne@psychopraktijkmerksem.be

- 0498 41 29 57

Copyright  ©  Psychopraktijk Merksem - Laarsebaan 322, 2170 Merksem