Marc Peeters

Individuen, koppels, gezinnen en groepen

Marc Peeters

°1963


Sinds eind jaren negentig begeleid ik als zelfstandig psycholoog en coach trajecten rond persoonlijke ontwikkeling en leidinggeven in de meest uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland. Dit werk combineer ik met een psychopraktijk in Heist-op-den-Berg en daarnaast sloot ik me in 2020 met veel goesting aan bij het team van Psychopraktijk Merksem. De combinatie van deze twee activiteiten geeft me een brede en boeiende kijk op de mens, zijn verhalen, samenleven en samenwerken.

Tijdens onze gesprekken trachten we dichter bij je beleving te komen, om je persoonlijke ervaringen te doorleven, te verwoorden en om in beweging te komen in de richting die jij op wil. Zo’n begeleiding is vaak een intens leerproces waarbij we stilstaan bij je mindere of pijnlijke ervaringen, maar óók bij je kracht en talenten en hoe die je leven opnieuw vorm kunnen geven. We focussen op het samenspel tussen denken, doen en voelen - gedachten, gedrag en gevoelens - waarbij we zowel oplossingsgericht (korte termijn) als ontwikkelingsgericht (lange termijn) aan de slag gaan.


Ik werk met jongvolwassenen, volwassenen, koppels en gezinnen en hierbij heb ik een breed interessegebied:

  • persoonlijkheid/identiteit (en invloed op interpersoonlijk functioneren): assertiviteit, grenzen, neen-zeggen, onzekerheid, eigenwaarde, depressie/neerslachtigheid, angst, faalangst, perfectionisme, niet-begrepen voelen,…
  • existentieel: innerlijke conflicten, keuzemoeilijkheden, levensfase, zingeving, levensvragen, rouw, verlies, verdriet, eenzaamheid,…
  • relaties en scheiding: bindingsangst, verlatingsangst, hechting, gezinsvragen,…
  • psychosomatiek: stress, hyperventilatie, hartkloppingen,…
  • werkgerelateerd: burn out, work-life balans, loopbaancoaching, beroepskeuze, stress, communicatiestijl, conflicten, in team functioneren, leidinggeven,…

 

Ik ben klinisch psycholoog (erkenningsnr. 631116844) en lid van de BFP (Belgische Federatie van Psychologen) en VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen).

Aanvullend volgde ik enkele langdurige psychotherapie-opleidingen (4-jarige opleiding gestalttherapie, 2-jarige opleiding relatie- en gezinstherapie, jaaropleiding tot scheidingsbemiddelaar) en diverse kortere opleidingen (mindfulness, lichaamswerk,…). Voor ik het pad van de psychologie bewandelde, behaalde ik een licentie in de rechten en werkte ik enkele jaren als jurist in een bank en verzekeringsmaatschappij.

 

Bij de meeste ziekenfondsen geniet je gedeeltelijke terugbetaling van onze gesprekken. Werkgerelateerde vragen kunnen met loopbaancheques worden betaald en hiervoor werk ik nauw samen met JobAssist.


Mijn contactgegevens zijn:Copyright  ©  Psychopraktijk Merksem - Laarsebaan 322, 2170 Merksem