Arne Baeten

Individuen, koppels, gezinnen en groepen

Arne Baeten

°1979


Sinds 2009 ben ik aan de slag als psychotherapeut. Eerst in een centrum voor levens- en gezinsvragen

te Brasschaat, daarna ook al snel als psychotherapeut met een zelfstandige praktijk.

Onze praktijk is sinds 2012 verbonden aan huisartsenpraktijk Het Laar te Merksem en werkt nauw samen met

JobAssist - centrum voor loopbaanbegeleiding en bedrijfscoaching.


De begeleiding van personen in een moeilijke situatie boeit me enorm. Het is dan ook daar dat mijn uitdaging ligt: het gestagneerde proces terug op gang krijgen zodat je terug met moed en enthousiasme je weg kan vervolgen.

Mijn interessegebieden om met mensen aan de slag te gaan, zijn erg ruim. Ik begeleid graag mensen die op persoonlijk vlak zijn vastgelopen omwille van plotse veranderingen, kwetsuren uit het verleden, laag zelfbeeld, perfectionisme, ...

Daarnaast ben ik ook erg geïnteresseerd in werkgerelateerde vragen gaande van burn out-preventie of herstel, moeite met  functioneren op de werkvloer, moeilijke relaties met collega's, loopbaanbegeleiding, ...  Een begeleidingstraject voor werkgerelateerde vragen kan je betalen met Loopbaancheques. Meer info hierover kan je terugvinden op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding


Naast mijn bacheloropleiding (afgestudeerd in 2007) en 4-jarige opleiding tot gestaltpsychotherapeut heb ik nog een aantal bijkomende opleidingen gevolgd waaronder:

  • Workshop coaching vanuit gestaltperspectief
  • Opleiding acceptance en commitment therapy
  • Mindfulness-training
  • Voice-dialogue
  • Loopbaanprofessional
  • Diepgang in loopbaanbegeleiding
  • NLP-practioner


Als gestaltpsychotherapeut ben ik lid van de NVAGT en VBEGP. Dit zijn de beroepsverenigingen voor gestaltpsychotherapie en theorie. Tevens ben ik gecertificeerd als GPO (Gestalt Practioner in Organisations) voor het begeleiden van werkgerelateerde vragen in onze praktijk maar ook op de werkvloer.

Ook als bachelor toegepaste psychologie / psychologisch consulent ben ik lid van B2TP.


Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen volg ik regelmatig opleidingen, bijscholingen, supervisie en intervisie. Daarnaast onderschrijf ik de ethische code van de NVAGT/VBEGP en ben ik gebonden aan het beroepsgeheim.


Met CM, De Voorzorg, Partena en de Liberale Mutualiteiten heb ik een overeenkomst voor gedeeltelijke terugbetaling van de gesprekken. De voorwaarden voor terugbetaling zijn verschillend per ziekenfonds. Je vraagt dus best na bij je ziekenfonds wat de specifieke terugbetalingsvoorwaarden zijn.

Loopbaancheques voor werkgerelateerde vragen kan je aanvragen bij VDAB.


Mijn contactgegevens zijn:

- arne@psychopraktijkmerksem.be

- 0488 58 97 79

Copyright  ©  Psychopraktijk Merksem - Laarsebaan 322, 2170 Merksem